Recept Havermout-courgette-pannenkoeken

Herken je dat het elke ochtend moeite kost om het broodtrommeltje van je kind(eren) te vullen? Je wilt ze niet elke dag hetzelfde meegeven en het moet bij voorkeur ook nog gezond zijn. Eens in de zoveel tijd maak ik een flinke stapel pannenkoeken en varieer daarmee met de inhoud. Voordeel is dat ze makkelijk in te vriezen zijn en je ze gewoon ’s ochtends (of desnoods de avond ervoor) eruit kunt halen en mee kunt geven. 

Dit recept met courgette en havermout is één van onze favorieten!

Havermout is glutenvrij (let op! coeliakie patiënten: pas als er echt ‘glutenvrij’ op de verpakking staat is het ook in een glutenvrije omgeving gemaakt) en dus geen belasting voor je darmen. Bovendien bevat het enorm veel oplosbare vezels, die ervoor zorgen dat je kind voorlopig geen honger krijgt. 

Courgette bevalt veel vezels en is rijk aan vitamine C en B, deze zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Groot voordeel van courgette is ook dat het relatief weinig smaak heeft in de pannenkoeken. Als ouder weet je dan genoeg: wel de vitamines, niet het klagen dat ze het niet lusten.

Ingrediënten:

  • 200 gr boekweitmeel
  • 300 gr havermout
  • 300 ml amandelmelk
  • 1courgette
  • Flinke hand lijnzaad
  • 4 el chiazaad
  • Flinke scheut ahornsiroop
  • Snufje kaneel en zout

Afhankelijk van of je een blender gebruikt of niet rasp je de courgette. Of je blend deze samen met de amandelmelk tot een gladde substantie. Voeg dan de ahornsiroop toe. Wil je gladde pannenkoeken? Voeg dan ook de havermout toe en blend tot alles. Vervolgens meng je het meel, lijnzaad, chiazaad en kaneel en zout met elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Indien je geen blender hebt dan rasp je de courgette vooraf en meng je vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Bak de pannenkoeken in (plantaardige) roomboter! Smullen maar! 

TheFoodcoach_Nunspeet-Harderwijk-Zwolle-recept-Havermout-courgette-pannenkoeken